Startpagina

Terug

RET Tram

Een oude RET tram.

De Citadis staat onderaan deze pagina.

Eind 2012 werd ik verrast door mijn allerbeste (!!), inmiddels ex-collega Koos Meijer. (er is al eens een metrostation naar hem vernoemd....jawel......het Meijersplein) Ik kreeg namelijk van hem deze prachtige, maar vooral unieke, gemotoriseerde oude RET tram.

Deze tram is voor origine een Roco tram, artikel nr. 8502. Dit model is door een ex RET'er (Frits Cartsen) in originele RET kleuren, verf die uit de remise verkregen is, omgetoverd naar een heuse RET uitvoering.
Ik heb al het één en ander aan bijzonderheden vernomen over dit tramtype, maar ken op dit moment niet de details van deze tram.

De technische staat van dit, waarschijnlijk al zo'n 27 jaar oude model, is zeer redelijk. De koppeling tussen motor en aandrijfwielen is niet helemaal intact maar is zeker te herstellen.

Reakties zijn altijd welkom....... in het gastenboek

De spanningtoevoer tussen de wielen en (gelijkstroom) motor wordt ergens onderbroken. Waar en hoe is mij nu nog niet duidelijk. Als er spanning direct op de motor gezet wordt loopt deze gewoon goed.
Dus heb ik goede hoop dat ik deze zeker rijdende krijg.

Het wordt nog een hele uitdaging om dan een klein baantje in  te voegen in mijn huidige baan.
Dit zal niet gaan lukken dus wacht ik hiermee tot de opbouw van een nieuw project.

Mocht dit zover komen, dan zal dit de route worden die zal gaan lopen tussen het treinstation Schiedam en.........jawel........ het FRITS CARSTENPLEIN via het MEIJERSPLEIN.

Samen met de modellen van de RET bussen, waarvan er één inmiddels rijdt in mijn modelwereld, geeft dit uiteraard een leuk plaatje. Hieronder enkel foto's.

Had ik al gezegd dat ik heel erg blij en trots ben met dit model ???????........

In 2013 is ook de Citadis tram gearriveerd. Ontvangen van het gelijknamige bedrijf waar ik werkzaam ben. Prachtig !!! Dank hiervoor. Deze uitvoering is met motor.

En samen met de andere RET voertuigen ziet dat er dan zo uit...... een leuke verzameling toch?

Blijf ook dit weer volgen...... ook om te zien of er inderdaad verhalen binnenkomen over de oude tram.

Reakties zijn altijd welkom....... in het gastenboek

Deze pagina laatst bijgewerkt op: 25-01-2017

.