Startpagina

Terug

Ombouw Hondekop

De Hondekop krijgt interieurverlichting.

Hier het model zoals deze standaard vanuit Piko geleverd wordt, zonder interieurverlichting.

Reakties zijn altijd welkom....... in het gastenboek

Nog wat shots vr de grote verbouwing.

Voor het ombouwen gebruik ik een kant en klaar verlichting inbouwset van Digirails (DR100) icl. sleper, transistor en passagiers. De kap demonteren waarna de spanningpunten gezocht kunnen worden.

De bijwagen is niet voorzien van een massapunt dus van deze wagen moet er een wielstel gedemonteerd worden waarna je een meegeleverde sleper op de wielen kan plaatsen. Kabeltje naar boven en de massa is ook daar aanwezig.

De lichtstrip is eenvoudig op lengte te brengen waarna de voeding erop gesoldeerd kan worden. Strip vervolgens inbouwen, passagiers plaatsen, verlichting testen (niet onbelangrijk) en de kap er weer op monteren.

 Positieve reacties van de passagiers waren er in overvloed. Nu konden ze tenminste de dienstregeling bij goed licht lezen.
Geconcludeerd werd er uiteindelijk dat er keurig volgens de dienstregeling gereden werd en dat dit ook tijdens een klein beetje sneeuwval het geval is.
Mmmmm.........volgens mij heb ik de afgelopen tijd over de NS en Prorail hele andere berichten gehoord........maar goed......dat even ter zijde.

Dan nog wat shots van de Hondekop en de Koploper bij mij op de baan in station Schiedam.
Voorlangs rijd ook nog even de NS Cargo 6513 voorbij.

Deze pagina laatst bijgewerkt op:  03-12-2015

.