Bouw/Service plaats

Startpagina

Terug

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik, aangrenzend aan de kamer waar mijn modelbaan in staat, een waar bouw,- en service "atelier" heb kunnen maken. In deze ruimte kan ik me dan ook helemaal uitleven met het bouwen en bewerken van huisjes en andere scenerie. Ook kan ik hier sinds kort mijn locomotieven en wagons de nodige service beurten geven. Hiervoor heb ik een service spoor aangelegd, welke aansluit op mijn baan, middels een doorgang door de muur tussen deze twee kamers. Dit service spoor bracht ook met zich mee dat er een extra magneet artikelen decoder moest komen, waar ik dan ook gelijk weer een verslag van heb kunnen maken, over wat ik hiervoor gebruik en hoe ik deze in elkaar gezet heb.

Situatie

2009

Goed te zien de doorgang door de muur. Boven vanuit het "service atelier" en onder vanaf de baan. Deze is nog niet zo mooi afgewerk maar deze zit dan ook onder het Locdepot verborgen, dus is niet te zien. Voor een oplettende bezoeker van mijn site.....Ik gebruik de M rails van Marklin gedeeltelijk op de baanvakken welke aan het oog ontrokken zijn, en voor de rest is het allemaal de kunststof C rail.

2013

Door de toch alweer redelijke uitbreiding van het Locomotievenpark (er rijden nu, mei 2013, 20 locomotieven over de baan, heb ik het servicespoor ook betrokken in het "rij spel". Hiervoor heb ik een afdek kap gemaakt zodat de koploper van de NS ook stofvrij opgesteld kan worden en vanaf dit spoor uitrukt.

Reakties zijn altijd welkom....... in het gastenboek

De bouw hiervan en zoals deze geplaatst is.

Overige zaken.............

Uiteraard moet er ook opbergruimte zijn voor allerlei onderdelen.......... 

Deze pagina laatst bijgewerkt op: 21-05-2013

.

De afbouw van deze vitrinekast met prachtige spoorbrug vindt ook plaats in het "atelier".